Thai Laksesalat – direkte fra Alt Asiatisk

Thai Laksesalat – direkte fra Alt Asiatisk

I kveld har jeg fått lov til å dele denne fantastisk, sunne og helt nydelige laksesalaten med deg. En super rett som passer både til lunsj og middag. Og med laks og nøtter gir den deg de gode og sunne fettstoffene, samt vitamin D. Fiskesausen hennes er helt himmelsk god.

Her får du oppskriften direkte fra TuTu, den dyktige matelskeren, som står bak bloggen Alt Asiatisk.

Er du blant de som har det super travelt eller bare elsker litt enkle middager i blant? Denne laksesalaten tar deg kun 15-20 minutter å lage, og er absolutt verdens enkleste og beste laksesalat i mine øyner 

Jeg elsker de sprø og aromatiske grønnsakene, den saftige laksen og den velbalanserte fiskesausen. Vi serverte denne sammen med risnudler, og det ble en store smil rundt middagsbordet Print

Dette trenger du til 2 personer

  • 300 g laks
  • 1 pakke kinesisk selleri 
  • 1/2 rødløk i skiver
  • 1/2 gulrot i strimler
  • 1/2 agurk i skiver
  • Hakket mynte
  • Salt og pepper til laksen

Fiskesaus

  • 50 g palmesukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 1/2 – 1 lime
  • 1/2-2 thai chili
  • 1 fed finhakket hvitløk

Tilbehør

  • Peanøtter
  • Sprøstekt løk

Start med å kutte palmesukkeret i super tynne skiver. Dersom du har en mørtel og pestle, kan du banke palmesukkeret løs. Deretter blander du oppi fiskesaus og resten av ingrediensene til sausen. Smak til både med lime og chili etter hvor syrlig og sterk du ønsker det. 

Deretter blander du alle grønnsakene i en bolle, slik at alt er klart før du steker laksen. Ha litt salt og pepper på laksen, og stek den på medium høy varme med litt matolje på begge sider. Her hjemme foretrekker vi at laksen er litt rosa i midten og steker derfor maks 1 minutt på begge sider, men du kan regulere selv etter dine preferanser og tykkelsen på fisken.

Riv deretter laksen i litt gode stykker, og legg det oppi salaten sammen med knuste peanøtter og sprøstekt løk. Smak til med halvparten av sausen først, eller bare ha alt oppi dersom du ønsker en smaksrik rett 

Serveres gjerne med litt ris eller risnudler  Super enkelt og godt! 

TIPS:

  • Palmesukker gir en unik og autentisk smak og du finner det på asiatiske matbutikker. Dersom du ikke har dette kan du erstatte med brunt sukker eller vanlig sukker. 
  • Kinesiske selleri kjøpes fra asiatiske matbutikker. Mynte finner du i vanlige dagligvare butikker, og du kan gjerne bruke koriander også om du ønsker det. 
  • Du kan også bytte ut peanøtter med f.eks. sesamfrø. 
  • Fiskesauser kommer i mange forskjellige merker og smaker derfor litt forskjellige. Smak derfor alltid til litt av gangen. Min er fra Tra Chang Brand. 

Ta en titt her for andre retter med laks, og flere thai oppskrifter her 

Her er Lykkelig Deprimert på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny