Sexlyst med havregryn

Sexlyst med havregryn

Havregrøt høres kanskje ikke så fristende og sexy ut. Men visste du at grynene kan påvirke sexlysten din?

I havre finnes det kjemikalier som bidrar til å frigjøre testosteron i blodet. Og dette kjønnshormonet øker sexlysten og forsterker orgasmen.

Mange kvinner mister lysten på sex i overgangsalderen. I et parforhold er sex limet som holder liv i et kjæresteforholdet mellom dere. Det er her du møter din elskede med nærhet, ømhet og åpenhet. Uten den spesielle kontakten blir det nesten som dere bare bor sammen. Eksisterer sammen som et velsmurt maskineri, for å få hverdagen til å fungere. Det er selvsagt viktig å ta vare på intimiteten i samlivet på andre måter også, men jeg tror at den seksuelle biten gir oss en helt spesiell tilknytning og dimensjon i det å være oss to.

Ofte kan manglende sex være ødeleggende for et samliv over tid. Det som tidligere førte dere sammen, er nå blitt borte. Og for mange fører det til at de glir lenger og lenger fra hverandre. Søker bort fra hverandre isteden for å søke sammen.

Mange kvinner kjenner på at de har lyst til å ha lyst. For de savner nærheten og kjærligheten de hadde sammen med sin partner. Men det hjelper ikke når kroppen ikke spiller på lag.

Kroppen trenger spesifikke hormonverdier for at den skal fungere optimalt. Også når det gjelder seksuell lyst. En liten ubalanse, og alt føles anerledes både mentalt og fysisk.

Testosteron forbindes som oftes med det ultra mannlige. Og mange tror kanskje at dette hormonet ikke er viktig for oss kvinner. Noen tror kanskje at det kan gjøre oss mindre feminine. Det er absolutt ikke riktig.

I puberteten spiller testosteron en viktig rolle for både gutter og jenter. Det er bl.a. testosteron som gjør at jenter begynner å produsere østrogen, som igjen fører til at menstruasjonen starter.

Testosteron er hormonet som påvirker deg både fysisk og psykisk. Det gir deg pågangsmotet og drivkraften du trenger for å sette i gang med prosjekter, og gi deg lyst til å kjempe for å nå dine mål.

Rent fysisk sørger hormonet for å øke benmassen og muskelstyrken, noe som er ekstremt viktig for kvinner i klimakteriet å passe på. I tillegg kan det hjelpe med å forbedre kolesterolnivået i blodet og motvirke insulinresistens.

Hvis du har liten eller ingen sexlyst, kan dette bety at du har lave verdier av testosteron. Det er dette hormonet som bestemmer din libido. Både hos deg som kvinne og hos menn.

Mangel på testosteron kan også gjøre deg nedstemt, sliten og gjøre at du mister muskulatur og energi.

Kvinner som har lave eller manglende testosteron verdier etter overgangsalder, og for kvinner som har fjernet eggstokkene, er løsningen tilførsel av testosteron i små doser. Dette kan du snakke med legen din om. Det er ikke vanskelig å behandle. Og dosene du får er veldig små. Tilpasset akkurat det din kvinnekropp trenger. Du kommer ikke til å bli mer maskulin, utvikle mer hårvekst eller endre din feminine personlighet.

Det verste som kan skje, er at du får tilbake lidenskapen og gleden over din egen seksualitet. At du finner tilbake til den kvinnen igjen, vil muligens få din feminitet og det vakre i å være kvinne, til å skinne bitte litte granne ekstra.

Oppskrift på verdens beste havregrøt finner du HER

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny