Salat med laks og phytoøstrogen

Salat med laks og phytoøstrogen

En nydelig salat som passer like godt til lunsj som til middag. Rask og enkel å tilberede. Og full av sunne fettsyrer, vitaminer, mineraler og phytoøstrogener, som kan hjelpe deg hvis du har plager i overgangsalderen. Mer om phytoøstrogener, eller planteøstrogener som de også kalles, kan de lese HER

Laksen kan du grille ute eller tilberede i ovn inne. Når jeg steker den i ovnen pleier jeg å ha på varmluft og grillelement.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

4 laksefileter

1 bunt frisk asparges

1 avocado

Salat

1 håndfull frisk spinat

2 vårløk

Olivenolje

Sitron

Salt og pepper

Dryss litt olivenolje i en ildfast form. Legg laksen i og krydre den med litt pepper. Stek den på 180*c, varmluft og grillelement, eller stek den på grillen ute. Følg med på fisken og fjern den fra varmen når den er nesten gjennomstekt. La den hvile mens du tilbereder de andre ingrediensene.

Skyll aspargesen. Jeg pleier å knekke av den nederste delen. Aspargesen vil selv knekke akkurat der hvor den krispy delen går over i den delen av stilken som er trå og litt slapp.

Kokk opp lettsaltet vann. Gjerne i en litt stor kjele så du får plass til aspargesen. Ha aspargesen i og la de trekke i ca. 2 min. Kjenn etter med en gaffel så de ikke blir dvasne, men har litt tyggemotstand i seg.

Legg oppkuttet salat og spinat på et fat. Dryss finkuttet vårløk over. Del avocadoen i to, fjern skallet og stenen, skjær den i skiver som du vender i litt sitronsaft. Legg den så på salaten.

Del fisken i biter og fordel over salaten sammen med aspargesen.

Dryss over salt, litt pepper, olivenolje og litt sitron.

Det smaker ekstra godt når du har grønnkål pesto på retten. Oppskrift finner du HER

Du kan gjerne servere ferske baguetter, eller nypoteter ved siden av, men retten er veldig god uten følge også.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny