Gjærbakst

Saftige, luftige kanelsnurrer

Bolledeig

  • 450 g Hvetemel
  • 50 g Sukker
  • 25 g Fersk gjær
  • 1 liten ts Salt
  • 3 ts Kardemomme
  • 1 ts Kanel
  • 2 dl Melk
  • 1 stort egg Egg
  • 75 g Romtemperert smør i terninger
  • 1 stk Egg til pensling

Kanelfyll

  • 100 g Romtemperert smør
  • 125 g Brunt sukker
  • 15 g (2,5 ss) Kanel
  • 1 liten klype Salt

Begynn med kanelfyllet. Rør sammen romtemperert smør, brunt sukker, kanel og salt.

Ha mel, sukker, gjær, salt, kanel og kardemomme i bakebollen til kjøkkenmaskinen din.

Bland sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent. Hell melk/eggblandingen i de tørre ingrediensene. Elt med eltekrok i 10 minutter på lav hastighet, til deigen slipper bollen.

Tilsett så romtemperert smør i terninger. Elt deigen på lav hastighet (nivå 2) i 10 min. Skru nivået opp til medium hastighet (nivå 4) og elt i 5 min.

Gjærbakst må elte lenge. Og det er viktig for resultatet at du følger elte prosessen til punkt og prikke. Så ikke la deg friste til å jukse litt.

Smør en bolle med litt nøytral olje. Ha deigen i bollen. Det er lettere å få deigen ut av bollen igjen når du smører den med olje. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse.

Hevingen tar ca. 1-1,5 time. Sett bollen gjerne et lunt sted, da tar heveprosessen litt kortere tid.

Ha deigen over på kjøkkenbenken som har fått et lett dryss med hvetemel. Kjevel ut til en rektangel.

Smør kanelfyllet ut over deigen. Rull deigen sammen til en stor og stram pølse og kutt i 9-12 emner. Plasser snurrene i en form som er ca. 30 x 20 cm. Du kan også legge dem i store muffinsformer som du så legger på en stekeplate.

Pensle bollene med egg og stek på 180 grader varmluft, eller 190 grader over/undervarme i ca.15 minutter.

Mine kanaler:

Facebook: https://www.facebook.com/lykkeligdeprimert/

Instagram: https://instagram.com/lykkeligdeprimert?r=nametag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.