Dette er en side laget av en kvinne til kvinner. Jeg vil dele litt fra mitt eget liv, men mest av alt vil jeg skrive om kvinnekroppen, helse, livsstil og trening.

På mange måter lever en kvinnekropp et helt annet liv enn en mannskropp. Vi utsettes for helt andre belastninger gjennom livet. Både fra de yrkene vi tradisjonelt velger, men mest av alt fra det faktum at vi går gravide og føder barn. Dette gjør at vår tilnærming til livsstil, trening og helse bør være skreddersydd til akkurat oss.

Fra naturens side er vi skapt annerledes enn menn. For eksempel er det sånn at vi kvinner lagrer fett på en helt annen måte, og vi har en mindre muskelmasse. Derfor bør vår tilnærming til trening og kosthold også være tilpasset våre kropper, vår anatomi.

Da jeg kom i overgangsalderen fikk jeg sjokk. Ingen hadde forberedt meg på hva jeg hadde i vente av symptomer og plager. Og ikke visste jeg hva jeg kunne gjøre for å dempe eller blit kvitt disse hemmende plagene.

Det er overraskende lite informasjon å finne om akkurat denne fasen i livet. Selv om de fleste kvinner opplever at overgangsalderen kan være både tøff og utfordrende. Det eneste vi hører om er hetetokter og at dette er en naturlig prosess alle må gjennom. Og at det er naturlig er jo helt riktig. Men trenger vi å lide oss gjennom det?

Lykkelig Deprimert vil være en side hvor du kan finne informasjon om hvordan det er å komme i overgangsalder. Jeg skriver om hormoner, hetetokter, at du plutselig kan oppdage at du tisser på deg, hvordan er det best å trene nå? Hva er lurt å spise og ikke så smart å spise? Bør jeg begynne med kosttilskudd? Hva gjør jeg med verkende ledd og muskler? Kan man bli deprimert av overgangsalder?

Kanskje vil du finne både informasjon, inspirasjon, motivasjon og noen gode rås som vil gjøre din hverdag enklere.

Velkommen

Lukk meny