Nytenøkkelen

Nytenøkkelen

Det regner. Men hva gjør vel det? Det er nytetid. Det er jordbær. Nyfisket makrell som spreller på grillen. Hvitvin utover natten, kos, latter og deilig samvær med venner.

Late morgener med kaffe på sengen. Og hvert minutt teller. Så dyrebare er minuttene at ikke ett sekund kan kastes bort på å vente på solen. Heller vil jeg nyte at regnet gir meg mulighet til å dovne meg, bake boller, leke, tenne stearinlys, gå en tur i skogen etterfulgt av en deilig varm dusj.

Kakao med krem, hengekøye og bål. Duften av vått gress blander seg med søt røyk fra brente bjørkekubber. Jeg har raggsokker og ullgenser på. Bikinien ligger trygt i skuffen sin etter endt flørt med sommeren. Den lukter fortsatt litt av salt sjø og solkrem. Det er litt vemodig. Den ser litt trist ut der den ligger. Nyvasket og pent foldet sammen. Den venter. For den vet at alt tar slutt, men det kommer nye muligheter. Nye dager med sol, varme, salt sjø, sand og solkrem.

I mellomtiden skal jeg fortsette å pleie denne deilige, fargesprakende sommeren for alt den har å gi. Det er nytetid for alle mine sanser.

Nytenøkkelen. Å sette pris på, og nyte, det enkleste i hverdagen og i mine omgivelser. Det beste med denne nøkkelen er at den passer i alle livets dører. Det eneste jeg trenger å gjøre, er å bruke den til å åpne dører som har vært lukket i mitt indre. Dører jeg ikke har hatt vilje eller ork til å åpne.

Noen ganger blir jeg engstelig for å åpne for alt som minner om nytelse og glede. Min redsel for å bli skuffet vaker øverst i følelsesregisteret mitt.

Jeg ser for meg, i min indre kino, hvordan jeg bruker nytenøkkelen til å åpne meg opp for glede og tilfredshet. Mine tanker blir snudd fra negativitet til positivitet i det jeg dreier nøkkelen rundt og åpner døren.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny