Min kompetanse innen trening

Min kompetanse innen trening

Kanskje du lurer på hva slags kompetanse jeg har innen trening og livsstil?

Da jeg var barn og tenåring danset jeg ballett og jazzdans. I min ungdom og som ung voksen ble jeg bitt av aerobicbassillen. Så kom SATS epoken. Det tiåret hvor trening på treningsstudio ble tilrettelagt for alle, og ikke bare for kroppsbyggere og folk som hadde et mer proft forhold til trening.

Det var i denne perioden jeg utdannet meg til treningsveileder og begynte å jobbe i SATS. Jeg jobbet i styrkesalen hvor jeg hjalp mennesker å legge opp et treningsprogram, jeg var instruktør i alle typer gruppetreninger i sal. Fra rene styrketimer, aerobic, tøffe kondisjonstimer og step timer, til mer spesialiserte klasser som innbefattet yoga og pilates.

Etterhvert fikk jeg lyst til å prøve meg på egenhånd. Jeg oppdaget at mange jenter likte best å trene sammen på gruppetrening. Og mange kom med tilbakemeldinger på at pilates og yoga timene hadde vært magiske for kroppen deres. Jeg merket også på meg selv at disse treningsformene gjorde mer for min jentekropp, enn tradisjonell trening gjorde.

I 2006 åpnet jeg mitt eget treningsstudio hvor jeg tilbød skreddersydd trening for jenter. All treningen var gruppetimer i sal. Og alle timene var lagt opp for å avhjelpe og forebygge de plager og slitasjer en kvinnekropp blir utsatt for.

Visste du at det faktisk går an å trene kondisjon mens du står helt stille? Det er mulig ved å gjøre store nok bevegelser hvor du kobler inn flere muskelgrupper samtidig. Du trenger altså hverken gå, jogge eller løpe hvis du ikke trives med det.

Jeg utarbeidet mine egne klasseformater hvor jeg blandet yoga, pilates og andre østlig inspirerte treningsformer sammen med tradisjonell styrketrening. Disse timene ble veldig populære fordi jentene kjente fort at de fikk resultater.

De ble kvitt plager som urge- og stressinkontinens, vondter i nakke og rygg ble borte, de gikk ned i vekt, kroppen ble strammet opp så de både følte seg og så flotte ut. Holdningen ble bedre, balanse og kroppskontroll ble bedre og de kjente at utholdenheten og energien økte, og det å klare hverdagens oppgaver ble lettere.

Mine medlemmer var jenter i alle aldre. Og de som var eldre fortalte meg, at etter at de begynte å trene hos meg, hadde overgangsplagene blitt bedre.

Det er dette jeg har tatt med meg videre inn i min egen hverdag i overgangsalder. Og som jeg gjerne vil dele med deg. Fordi jeg vet at det vil fungere.

Jeg har ingen formell utdannelse når det kommer til kosthold og mat. Men som en forlengelse av at jeg er treningsveileder, og derfor litt over middels interessert i kropp og helse, har jeg alltid vært veldig opptatt av kosthold og mat. Og sammenhengen mellom det vi spiser, vår helse og hvordan vi føler oss. Det jeg skriver om når det gjelder dette er mine egne erfaringer. Jeg deler mine erfaringer og hva som fungerer for meg.

Følg gjerne siden min på Facebook. Der vil jeg legge ut videoer du kan følge, med enkle og effektive øvelser.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Dette innlegget har 2 kommenta

  1. så bra du har så god greie på dette, og du virker sprek og fin 🙂

    1. Tusen takk. Det har blitt noen år med trening bak meg. Tror jeg er den eneste som har fokus på å skreddersy trening for jenter. Håper du følger videre og blir med å prøver øvelsene jeg vil legge ut på Facebook siden min. Legger ut link til den i innlegget?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny