Koble deg på din kraftstasjon

Koble deg på din kraftstasjon

Du har sikkert hørt om kjernemuskulaturen. Og du vet sikkert at det er en betegnelse på muskulaturen som ligger rundt ryggsøylen. Se for deg hvordan mage- og ryggmusklene er formet som et korsett rundt ryggsøylen. Disse musklene har som oppgave å holde ryggsøylen din rett, sterk og fin. Holde deg oppe rett og slett. Hvis denne muskulaturen er slapp, vil ryggsøylen synke sammen og du får en dårligere holdning. Problemet med det er at du kan få vondt i ryggen, og plagene kan også flytte seg opp til nakke og skuldre og ned i hofteledd og ben.

De fleste som tilbyr trening, på treningssenter eller de som jobber som personlige trenere, har mye fokus på kjernemuskulaturen. Det har blitt mer og mer fokus på denne muskelgruppen som en kraftstasjon i kroppen vår. Det gjelder oss alle; ung, eldre, mann eller kvinne.

For oss kvinner som har har vært gravide, født barn, begynner å bli litt eldre eller er i overgangsalderen, er fokuset på å trene ut i fra denne kraftstasjonen enda mer viktig. Det er fordi du da vil styrke muskulatur som vil hjelpe med å få en flott holdning, bli kvitt rygg- og nakkeplager, en flatere mage vil du få, og når bekkenbunnsmusklene blir trent riktig vil plager som ufrivillig urinlekkasje bli borte.

Lenge før trening av kjernemuskulatur ble populært generelt i treningsbransjen, var dette en kjent treningsmetode hos dansere, toppidrettsutøvere og mennesker som trente seg opp etter alvorlige skader hos Pilates. Han utviklet sin egen treningsmetode hvor alle øvelsene springer ut fra kraftstasjonen. Pilates tanke var at alle bevegelser har sitt utspring fra kjernemuskulaturen. Og ved å styrke og stabilisere denne vil du få et solid fundament for enhver bevegelse.

Når du blir med på treningen sammen med meg, vil du merke at du får styrket musklene i hele kroppen. Du vil kjenne at vi ikke bare trener styrke, men har fokus på stabilisering og fleksibilitet. Og det er sper viktig hvis du vil ha en velfungerende kropp. Vi utfordrer, og trener muskulaturen, i alle dens funksjoner.

I neste innlegg, som kommer litt senere i dag, vil jeg forklare enda litt mer om trening av kraftstasjonen og hvorfor det er så viktig for oss kvinner.

Du kan lese om min kompetanse innen trening HER

Jeg inviterer deg til å bli med å trene litt med meg. Fremover vil jeg legge ut enkle, effektive øvelser du kan gjøre hjemme, på jobb, på ferie eller hvor du nå enn måtte befinne deg. Klikk på linken under her (til min facebook side) og bli med.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny