Hvorfor får du leddplager?

Hvorfor får du leddplager?

Reklame for Fitliving. Tightsen er fra dem

Hvis du opplever vedvarende smerter i leddene dine, bør du oppsøke lege eller fysioterapeut. Som regel er ikke disse smertene noe farlig. Men det kan være lurt å utelukke sykdom for din egen del. Så du slipper å bekymre deg, bli redd eller lure på hva dette kan være.

Neste steg er å ta en samtale med din gynekolog for å finne ut om det kan ha en sammenheng med overgangsalderen.

Du kan lese om hvordan jeg fikk hjelp HER

Ledd- og muskelsmerter kommer ofte med økt alder. Det er en del av den normale slitasjen kroppen din går gjennom i løpet av livet. Slitasjeskader er ganske vanlig og ikke farlig.

Hormonforandringer i overgangsalder kan gi smerter i ledd. Det skyldes synkende nivåer av østrogenet, som bidrar til å hindre betennelser og smerter. Resultatet kan bli mer irritasjon og smerter i muskler og ledd.

Sykdommer som kan gi leddsmerter er f.eks. urinsyregikt, leddgikt, fibromyalgi og slitasjegikt.

Andre årsaker til leddsmerter kan være idrettsskader. Da er ofte leddbåndet involvert, som for eksempel ved forstuing. Og da trenger du kyndig behandling og veiledning av en fysioterapeut.

Muskel- og leddsmerter kan lindres gjennom lett trening, endringer i kosthold og fokus på god søvn. Medisinering er også et alternativ, men mange er skeptiske til å gjøre seg «avhengig» av legemidler.

Dette er veldig individuelt og det beste er å diskutere dette med din behandler. Finn ut og kjenn på, hva som passer for deg og din kropp.

I et enere innlegg vil jeg fortelle deg hva slags trening som fungerer for meg og hvorfor. Jeg vil også si litt om hva som kan fungere og passe for ulike jenter med forskjellige plager og utgangspunkt.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny