Hvorfor blir du benskjør?

Hvorfor blir du benskjør?

Beinskjørhet, eller osteoporose som det heter, fører til at knoklene dine har lettere for å brekke. Grunnen til at kvinner oftere får beinskjørhet en menn, er hormonforskjeller i kroppen. Menn er jo også i utgangspunktet født med en kraftigere benbygning enn kvinner.

Ved at du får i deg nok kalsium, vitamin D og K-vitaminer kan du forebygge osteoporose. Jevnlig trening vil også føre til et sterkt skjelett.

For at skjelettet skal kunne nyttiggjøre seg av kaliumet du spiser eller drikker, må du samtidig passe på å få i deg K-vitamin. Det er dette vitaminet som sender kaliumet til skjelettet ditt. Du kan se for deg K-vitaminet som små båter som frakter kalsiumet til knoklene dine. Uten vitamin K vil kaliumet bare flyte rundt i blodet ditt, og legge seg på innsiden av årene dine. Og det er jo ikke bra.

Rosenkål inneholder K-vitamin. Prøv min OPPSKRIFT på en ny måte å tilberede rosenkål på, som får den til å smake fantastisk godt.

Du tenker kanskje ikke på skjelettet ditt som en levende del av kroppen din. Men det er det i aller høyeste grad. Beinvevet ditt brytes ned og bygges opp hele livet gjennom. Når du er barn og ungdom kan skjelettet ditt lage nye beinceller fortere enn de gamle forsvinner. Det er fordi du da vokser og blir sterkere.

Når du er omtrent 35 år vil dette snu. Beinmassen inne i knoklene tynnes ut. Og det er derfor sjangsen for beinbrudd øker.

I utgangspunktet har vi kvinner mindre beinmasse enn menn. Og når vi kommer i overgangsalderen øker tapet av beinvev.

Betyr det at alle vil bli benskjøre etterhvert? Og er det noe du kan gjøre for å stanse eller bremse denne prosessen? Det forteller jeg deg i innlegget du finner HER

Her kan du lese mer om det viktige K-VITAMINET

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny