Hormonmage

Hormonmage

fullsizeoutput_49a6

Etter hvert som jeg blir eldre, virker det som om alt fettet i kroppen min, har bestemt seg for å lagre seg på ett bestemt sted. Nemlig rundt magen. Det er ikke noe hyggelig, når magen buler ut under min fine sommerkjole. Eller henger over buksekanten, som en godt stappet kjøttpølse.

For meg er det også sånn, at jeg synes magen min reagerer annerledes på enkelte matvarer enn den gjorde før. Det gjelder også lagring av overflødige kalorier som fett. Jeg blir oppblåst av vanlig brød og meieriprodukter. Men det rare er at jeg ikke reagerer sånn på pasta. Men hvis jeg spiser pizza, eller brød med mye hvetemel, buler magen ut. Rund, ruvende og litt vakker fordi den minner meg om, da jeg var 6 mnd. på vei med min sønn. Men hvis jeg kjører på med masse ferske grønnsaker, da maler magen min fornøyd.

Akkurat nå eksperimenterer jeg litt med å finne frem til et kosthold som passer min hormonmage perfekt. Tester ut hvilke matvarer jeg bør spise minst av (som pizza f.eks), hva jeg kan spise litt av (som pasta) og hva jeg bør spise mye av (f.eks. ferske grønnsaker, proteiner)

De siste 7-8 månedene har jeg prøvd litt forskjellig, og jeg har faktisk gått ned 10 kg i denne perioden. Og de fleste kiloene rant av i løpet av de to siste månedene, etter at jeg begynte å lage og teste ut mitt eget opplegg. Det har forsvunnet mellom 0,5 og 1 kg i uken. Og det er en perfekt og sunn måte å gå ned i vekt på. Allikevel sitter det igjen en sta fettring rundt magen. Men den skal jeg suge bort, med min nye diett, og mitt nye treningsopplegg.

Kjenner du deg igjen i dette? Og har du lurt på hvorfor det skjer akkurat nå? Og kjent på at det er så mye vanskeligere å bli kvitt den bulede magen nå enn det var før?

Overgangsalderen kan for noen forandre kroppen ganske mye. Det skjer fordi kroppen produserer mindre av det kvinnelige hormonet østrogen. Når kroppen produserer mindre østrogen, trenger den også mindre energi for å utføre ulike funksjoner. Fra å få hjertet til å slå, puste, regulere kroppstemperaturen til bevegelse og forbrenning.

Men hvis inntaket av energi, altså mat og drikke, forblir det samme som før vil du legge på deg. Spesielt hvis du ikke beveger deg noe særlig eller trener jevnlig.

Til og med muskelmassen din blir påvirket av østrogenfallet. Du mister muskelmasse fort i overgangsalderen. Og det gjør at forbrenningen din går ned.

Det som er litt skummelt med magefettet, er at det er dette fettet som er farlig for oss. Risikoen for sykdommer som forhøyet kolesterol, høyt blodtrykk, hjerte- karsykdommer og diabetes øker ved overvekt.

Det kan kanskje virke som om det er en håpløs kamp å bli kvitt fettmagen, men med riktig kosthold og trening, kan det faktisk gå ganske raskt. Fordi det viser seg at når vi slanker oss, er det magefettet som forsvinner først.

Har du har lyst til å komme i gang med litt enkel trening? Som du kan gjøre hjemme? Jeg har tenkt å gjøre mine treningsprogram tilgjengelig for alle som er interessert, sammen med mitt enkle, sunne kosthold. Da kan du og jeg trene sammen, og nå våre mål sammen. Hadde ikke det vært litt gøy? Hører gjerne fra deg hvis du kunne tenke deg å bli med på dette.

Og hvis du har lyst til å trene sammen med meg «live», finner du noen enkle treningsvideoer på min YouTube kanal.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Dette innlegget har 2 kommenta

  1. Dette har jeg aldri hørt om! Tusen takk for at du deler <3

    1. Så fint? Tusen takk for at du leser?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny