Hjemmelaget potetmos med parmesan

Hjemmelaget potetmos med parmesan

Potetmos er enkelt å lage og smaker veldig godt til grillmat. Ikke tar det lang tid heller. Du kan smaksette den med friske urter, muskatnøtt eller finhakket vårløk. Eller som jeg gjorde i dag, med parmesan ost, fløte og smør.

Antall porsjoner: 4

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 15 min

Du trenger:

10 mellomstore poteter

1,5-2 dl matfløte

50 g smør

50 g revet parmesan

Salt og pepper

Start med å skrelle potetene og kutte dem opp i jevnstore terninger, slik at de trenger omtrent like lang koketid. Kok dem møre i usaltet vann. Det tar ca. 10 min. Varm fløten forsiktig opp. Hvis du ikke varmer den, vil fløten kjøle ned mosen når du tilsetter den.

Hell så av kokevannet, og sett kjelen tilbake på den varme platen. Men skru varmen helt av. Du skal bare dampe bort alle rester av vann. Dette gjør du for at mosen skal bli så lett og luftig som mulig. Hvis du ikke gjør dette kan stivelsen fra potetene i kokevannet gjøre mosen mer limete i konsistensen.

Trekk kjelen bort fra platen og tilsett smøret. La det smelte inn i potetene mens du moser alt sammen med en potetmosstapper. Samtidig tilsetter du den varme fløten, litt av angen, inntil du har fått den konsistensen du vil ha. Rør inn parmesan osten og smak til med salt og pepper.

Det er veldig viktig at du ikke faller for fristelsen og blande mosen sammen i en blender. Da vil den bli til en seig limklump.

Dryss et tynt lag med finrevet parmesan over potetmosen ved servering.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny