Her har du meg; Lykkelig Deprimert

Her har du meg; Lykkelig Deprimert

Det begynner å bli noen år siden jeg ble født en tidlig vårdag i april. Noen vil si at jeg sånn sett begynner å bli godt voksen, mens andre vil si at jeg på mange måter fortsatt oppfører meg litt i overkant barnslig. Jeg er egentlig ganske fornøyd med det jeg. I mine øyne er det ett av mine positive trekk. Men det er klart. Det kommer jo an på øynene som ser.

Mitt liv fra barndom og frem til jeg giftet meg var nok ikke helt A4. Noe som har preget meg både på godt og vondt. Men da jeg møtte han jeg giftet meg med, kjente jeg på at jeg endelig hadde klart å skape meg et godt liv. Jeg var lykkelig.

Så kom neste fase. Skilsmissen. For meg var det tøft å bli alene etter mange år som to. Alene med ansvar for alt. På den tiden drev jeg mitt eget treningsstudio, en jobb jeg elsket, men som også krevde mye av meg. Det ble etter hvert altfor mange roller jeg skulle fylle. Arbeidsgiver, leder av en bedrift, mamma, husmor, dekkskifter, gartner, husmaler og ingen å dele ansvaret med.

Jeg prøvde alt jeg kunne, å være det beste jeg kunne i alle rollene mine, helt til kroppen og hodet mitt sa stopp, og jeg møtte den mye omtalte veggen. Med et smell. Det var en vond tid. En tid med sorg og smerte og en følelse av utilstrekkelighet. Jeg hadde ikke klart det. Jeg hadde feilet. Jeg savnet mitt gode liv som var tatt i fra meg. Alt var borte. Ekteskapet, hjemmet mitt, bedriften min, helsen min. Borte… for godt.

Det å bli eldre er i og for seg ikke så galt egentlig. Bortsett fra tyngdekraftens effekt. Jeg mener… det er til tider litt stusselig å se, at deler av mitt fysiske jeg, har en tendens til å søke sørover.

Sånn sett er det en fordel å være norsk. 10 minutter ute en vinterdag, i 24 kalde minusgrader, er det jeg kaller instant botox. Helt gratis.

På innsiden begynner jeg også å bli eldre. Mer erfaring, mer ro, blir ikke så lett vippet av pinnen lenger, ikke like blåøyd og troskyldig som før.

Nå er jeg blitt 53 år, og har vært i overgangsalderen fra jeg var ca 47 år. Det har gitt meg noen nye utfordringer og erfaringer. Hetetokter, hormonforandringer, være utmattet, søvnløse netter, urinlekkasjer og vektøkning.

I det hele tatt, så ble det litt sånn i en periode, at jeg ikke kjente igjen min egen kropp som forandret seg drastisk. I jakten på å leve godt gjennom denne nye fasen av livet, har jeg funnet ut hva som fungerer for meg og ikke. Dette vil jeg også gjerne dele med deg. Kanskje vil det jeg har gjort også fungere for deg?

Mitt mål og mitt ønske er å dele hva jeg har lært om helse i klimakteriet, hva man kan gjøre for å dempe eller bli kvitt ulike plager. Det vil bli kostholdsråd i forhold til overgangsalder og oppskrifter. Jeg håper også å kunne inspirere deg til å leve ditt beste liv gjennom denne fasen.

Da jeg drev mitt eget treningsstudio var mitt konsept skreddersydd trening for kvinnekroppen. Jeg tok utgangspunkt i treningsmetoder og øvelser som kunne hjelpe de ulike plagene som kvinner ofte har. Et eksempel er trening av bekkenbunnen og kjernemuskler for å bedre ufrivillig inkontinens, men også sterkere og smertefri rygg, bedre holdning og flatere mage. Tanken er at jeg også vil dele mine treningstips med deg. Du finner noen treningsvideoer på min YouTube kanal

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Dette innlegget har 9 kommenta

 1. Å herlighet for ett flott og sterkt innlegg Janne <3 Du er ett helt nydelig menneske både på utsiden og innsiden. Dette innlegget forteller så utrolig mye på egentlig ganske så få ord. Jeg følte jeg så DEG og jeg følte meg heldig som fikk se nettopp dette.. Det flotte, nydelige og sterke menneske jeg klarte å se ut i fra disse ordene. Du har en fast leser i meg <3 og jeg gleder meg til å treffe deg en dag. Tror nemlig du er ett menneske som gir energi til de rundt deg.

  1. Og jeg gråter? Tusen hjertelig takk. Så god du er mot meg. Setter uendelig pris på ordene dine. Det betyr uendelig mye for meg. Det er en underlig og fin måte å bli kjent med hverandre på dette her. Vi knytter bånd uten å ha møttes. Gleder meg så til å møte deg også og gi deg en varm klem?

 2. Kjempeflott og sterkt innlegg du har skrevet <3 🙂 Selv blir jeg 53 år i august. Har nok samme periode som deg jeg også med overgangsalder, men jeg har også funnet ut hva som fungerer for meg. Det er som du sier man må bli kjent med kroppen sin på nytt igjen.

  Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  1. Hei Toril? Så fint å høre at du liker innlegget mitt. Setter stor pris på tilbakemeldinger. Hører gjerne fra deg om hva som har fungert for deg, eller temaer rundt dette som du kunne tenke deg at jeg skriver om? Du finner meg på Instagram og der kan du sende meg en melding? Håper du og kattene har en herlig søndag. Klem til deg?

 3. Jeg digger bloggnavnet ditt:) Du er en jeg bare likte med en gang. Ny følger på gang:) Gleder meg å se hva du finner på:)

  1. Åååå så hyggelig sagt av deg? Nå ble jeg glad. Velkommen og tusen takk?

 4. Det er utrolig flott å følge deg. Du skriver så flott og byr så mye på deg selv 🙂

  1. Tusen takk for at du følger og leser? Og takk for at du gir meg en tilbakemelding. Det setter jeg stor pris på?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny