Har du sterk kløe eller svie i underlivet?

Har du sterk kløe eller svie i underlivet?

Det skyldes også fallet i østrogen nivåene i kroppen. Vagina trives ikke med dette. Slimhinnene forandrer seg og kan bli veldig tørre og hun responderer på dette med å klø eller svi. Dette er jo ikke spesielt hyggelig.

Du vet den følelsen når du sjenert prøver å vri deg litt forsiktig og umerkelig på stolen, så du kan avhjelpe kløingen uten å ta tak med hånden og skrubbe løs. For det er det du har aller mest lyst til noen ganger. Og det går jo ikke. Men den skjulte kløingen ser bare rar ut. Som om du prøver å holde inne en promp eller har vondt i magen.

For noen kan slimhinnene bli så tørre at de nesten kjennes ut som sandpapir. Og det går ikke bare utover ens selvfølelse når det svir hele tiden, og aller mest hver gang du er på do, det går utover sexlivet også. Du kan jo tenke deg hvor vondt samleie vil være.

Personlig har jeg enn så lenge ikke hatt så voldsomme kommerser med min Vagina. Bare litt lett kløing i ny og ne. Ett par ganger har det vært såpass ille at jeg har brukt vaginale stikkpiller som inneholder hyaluronsyre. Disse får du reseptfritt på apoteket. Dette produktet gir fuktighet til skjeden og jeg synes det fungerer veldig bra.

Men det finnes hjelp å få for dette også. Noen ganger, når det blir riktig ille, kan en lokal østrogenbehandling være løsningen. Den behandlingen får du via vaginale stikkpiller, eller som en ring som plasseres i skjeden. Denne ringer virker etter noen uker og den skiftes ut hver tredje måned. Sammen med legen din finner dere ut hva som passer for deg. Disse preparatene er reseptbelagt.

På apoteket hjelper de deg gjerne med ulike løsninger for disse problemene. Det finnes også produkter som kan hjelpe deg med å ha samleie uten at det gjør vondt. Et annet tips er å bruke en mild olje, som mandelolje, under sex.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny