Fristende og smaksrik vegetar lasagne

Fristende og smaksrik vegetar lasagne

fullsizeoutput_3b86

Ett par ganger i uken synes jeg det er deilig med en vegetar rett til middag. Jeg har etterhvert noen favoritter blant de oppskriftene jeg har prøvd ut.

Denne smaksrike vegetar lasagnen er en absolutt favoritt. De fleste som jeg har servert den til, synes også den er overraskende god. Også barn.

Noen tror kanskje ikke det er mulig å få til en fyldig og god smak  i en vegetar rett, men det er mulig med de rette råvarer, smaksammensettinger og ikke minst krydder.

Antall personer: 8

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: ca. 1 time

Dette trenger du:

Spinatblanding:

400 g cottage cheese

450 g spinat, frossen (som du har tint)

1/2 ts allehånde

1/2 ts muskatnøtt

1/2 ts pepper

Tomatsaus:

1 stor gul løk

3-4 fedd hvitløk

1 stilk stilkselleri

1/2 grønn paprika

1/2 rød paprika

250 g frisk sjampinjong

2 bokser knuste tomater, gjerne den som inneholder oregano og basilikum

1 ss grønnsaksbuljong eller 1 terning grønnsaksbuljong

Salt, pepper

1 ts spisskummen

Nøytral olje til steking, gjerne rapsolje

Lasagneplater

Revet ost til gratinering, ca. 200 g (eller mer hvis du liker det)

Forvarm ovnen til 200*. Smør en ildfast form med litt nøytral olje. Pass på at du smører kantene også.

Begynn med spinatblandingen. Legg den tinte spinaten i et dørslag eller en sikt. Press vannet ut av spinaten med hånden din. Ha cottage cheese, spinat, allehånde, muskat og nykvernet pepper i en bolle og bland det hele godt sammen.

Fortsett med tomatsausen. Kutt løken i biter. Finhakk hvitløken. Kutt opp sjampinjongen på langs i fine, små biter. Skjær stilkselleri og paprika i biter. Ha olje i en stekepanne og la løk og hvitløk surre på svak varme. Løken skal ikke bli brun, bare myk og blank. Tilsett stilkselleri og paprika. La det surre litt før du tilsetter sjampinjongen. La det surre til sjampinjongen har fått litt farge. Hell de knuste tomatene i blandingen og tilsett grønnsakbuljong og spisskummen. Smak til med salt og pepper. Hvis du ikke bruker tomater tilsatt oregano og basilikum, tilsetter du 1 ss tørket oregano. La det putre i ett par minutter.

Montering. Fordel halvparten av spinatblandingen i formen. Legg 3-4 lasagneplater over blandingen. Hell over halvparten av tomatsausen, og legg 3-4 lasagneplater over sausen. Gjenta en gang til, men over det siste laget med tomatsaus, legger du ikke lasagneplater på, men fordeler den revne osten over.

Sett formen inn i ovnen og stek den i 40 min. Etter 20 min sjekker du om du kanskje bør legge et ark med aluminiumsfolie over den så osten ikke blir brent.

Server lasagnen med en blandet salat. Jeg synes det er godt med salat, slangeagurk, litt vårløk og babytomater. Eventuelt litt finhakket frisk basilikum. Dressing lager jeg av olivenolje og litt sitronsaft.

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny