Fordeler og ulemper – medisinsk hormonbehandling

Fordeler og ulemper – medisinsk hormonbehandling

Det beste du kan gjøre, hvis du vurderer medisinsk hormonbehandling, er å ta en god prat med legen din. For at behandlingen skal hjelpe akkurat deg, er det viktig at legen vet så mye som mulig om hvordan dine symptomer utarter seg. Hvordan du har det gjennom en vanlig dag. Fra om du sliter med å få sove, om du våkner av nattesvette, om du har mistet sex lysten og kanskje har problemer med å gjennomføre samleie fordi slimhinnene i skjeden er tørre.

Legen din trenger å vite hvordan syklusen din er. Er den jevnlig? Hvis ikke når var siste menstruasjon? Blør du mye eller lite? Er menstruasjonen veldig uregelmessig?

Alt er viktig. Og ikke vær redd for å ta opp problemer som humørsvingninger, at du kanskje føler deg deprimert, har lite energi og overskudd. Ting som du kanskje tenker kan høres litt bagatellmessig å snakke om for andre, bør du også ta opp. Fordi det er viktig for deg. Det kan for eksempel være at du er ukomfortabel med at du legger på deg og ikke liker de fysiske endringene som skjer med kroppen din. Dette er normalt. Alle tenker sånn. Jeg har kjent på å føle meg både stygg og usexy. Men sånne tanker gjør deg bare enda mer lei deg. Det bygger deg ikke opp. Og det er viktig at du ikke brenner inne med det alene. Fordi det gjør noe med deg og din selvfølelse. For legen din vil det gi en god pekepinn på hva overgangsalderen gjør med deg helhetlig sett.

Behandling med tilskudd av østrogen er effektivt mot hete- og svettetokter.

På samme måte er behandling med gestagen (som ligner på progesteron) effektivt for å få blødninger til å bli regelmessige.

Hvis du har forandringer i slimhinnene, noe som kan gjøre samleie smertefullt, kan lokalbehandling mot dette være veldig effektivt. Denne behandlingen er stort sett uten risiko og du kan fortsette med en så lenge du har behov for det. Med et lite forbehold hvis du har hatt brystkreft. Da skal du sørge for god oppfølging av din lege hele veien.

Østrogen har en positiv effekt på skjelettet ditt. Den er likevel ikke stor nok til at man anbefaler å ta østrogen for å forebygge for eksempel benskjørhet.

Her har jeg skrevet litt mer om MEDISINSK HORMONBEHANDLING

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny