En perfekt start på dagen

En perfekt start på dagen

IMG_5608

Hva er best å spise til frokost? Du vil gjerne ha noe som kick starter systemet, er næringsnyttig og går fort å lage. Det beste hadde vært om du kunne ha laget maten ferdig kvelden før.

Nå som jeg er i klimakteriet, merker jeg at jeg ikke alltid er sulten eller har lyst på mat om morgenen. Det enkleste hadde vært å hoppe over måltidet, men jeg vet at det er viktig å få i seg noe.

Om natten hviler kroppen. Også fordøyelsen vår. Det blir en slags faste. Bare tenk på det engelske ordet for frokost, breakfast. Kroppen må ha noe å bryte fasten, med som får i gang kroppen, fordøyelsen og hodet.

Mine frokostvaner varierer litt etter årstid, og om det er hverdag eller helg. Hjemmelaget juice lager jeg hver dag. Og det er en perfekt helsebombe å starte dagen med.

Stappfull av vitaminer, mineraler og antioksidanter i fristende, flytende form. Ett glass juice om morgenen, og du er sikret dine 5 om dagen.

Det beste med å juice selv er at jeg er helt sikker på at den ikke inneholder hverken tilsatt sukker, tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Det tar rundt 15 min for kroppen å fordele næringsstoffene til cellene i kroppen din. Hver eneste celle med sitt spesialområde, for å ivareta og holde alle prosesser i kroppen din i gang. Fra at hjertet ditt slå, en fordøyelse som fungerer godt til vedlikehold og oppbygging av muskulatur.

Det som skjer når du juicer, er at du skiller uløselige fibre og selve juicen fra hverandre. På den måten, blir det enklere og mer effektivt for kroppen, å ta opp vitaminer, enzymer, mineraler og antioksidanter.

Mange er litt redde for å juice, fordi juice inneholder en del naturlig sukker. Men fordelene og sunnheten ved å drikke juice, er så høy at jeg ikke synes det gjør noe. Men det er klart at hvis du drikker mye juice utover dagen, vil det bli for mye sukker til sammen, og du vil legge på deg.

Jeg pleier alltid å ha grønnsaker i juicen. Noen ganger opptil 50 – 70% er grønnsaker. Da er det mye mindre sukker i juicen, enn om det var ren fruktjuice.

Hvis jeg vet jeg har en travel morgen foran meg, lager jeg juicen ferdig kvelden før, og lar den stå i kjøleskapet natten over.

IMG_5602

Her er min Grønn Glede juice

1/2 slangeagurk

2 pærer

3 små epler

3 kiwi

1 bit ingefær

3 stilkselleri

1 stor håndfull frisk spinat

1 stor håndfull frisk grønnkål

Vask frukten godt og del dem i passe biter, så du får dem i juice maskinen. Du trenger kun å skrelle kiwiene. Det er enklest å gjøre med en potetskreller. Skyll grønnsakene i friskt, kalt vann.

Kjør alt gjennom juice maskinen og nyt

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny