Derfor legger du på deg i overgangsalderen

Derfor legger du på deg i overgangsalderen

Jøss… hvor kom den fra?

Du har kanskje merket det? At det er vanskeligere å holde vekten og at du ganske fort legger på deg? Spesielt rundt magen?

Dette er enda en frustrerende effekt av å være i overgangsalderen. Men hvorfor blir dette også et problem?

Ubalanse i hormon nivåene bidrar til dette. Det er en naturlig del av klimakteriet. I tillegg kan dårlig søvn og stress bidra til vektøkningen. Og mange merker jo nettopp dette som symptomer på overgangsalder.

Arv spiller også en stor rolle. Hvis din mor og andre kvinner i din familie legger på seg i overgangsalderen, er sjangsen større for at du også vil gjøre det.

Undersøkelser har vist at kvinner i overgangsalder trener mindre, spiser mer og forbrenner færre kalorier.

Det er sikkert mange grunner til dette. Men kanskje noen av plagene som følger med klimakteriet gjør det enda vanskeligere å komme seg på trening? Kanskje det rett og slett blir for krevende å holde på en sunn livsstil både når det gjelder kosthold og aktivitetsnivå?

Ofte er vi mer slitne enn før, har mindre energi å gå på, og vi får humørsvingninger. Da kan jeg godt forstå, at sofaen og noe godt å kose seg med, frister mer enn en treningsøkt på et senter med mange mennesker.

Mange opplever at problemer som stressinkontinens, gjør det så ubehagelig og flaut å trene sammen med andre, at de lar det være. Det er jo ikke noe hyggelig å oppleve at, man tisser på seg, når man anstrenger kroppen litt mer enn vanlig. Og det er jo hele poenget med å trene. Anstrenge kroppen litt, så den blir bedre rustet til å tåle hverdagens påkjenninger og utfordringer.

Noen jenter opplever at kroppen forandrer seg så drastisk at de knapt kjenner igjen seg selv. De er veldig ukomfortable i egen kropp. Og de har ikke lyst til å vise seg frem i treningstøy på et trenings studio. Det blir for vondt for selvtilliten, så man gjemmer seg heller hjemme.

Men det finnes løsninger på dette også. Hemmeligheten er å ta tak i et problem av gangen. Men hvordan kan du gjøre det?

Det kan du lese mer om HER

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny