Cookies,  Høytider,  Jul,  Kaker

Brune pinner

fullsizeoutput_3c1a

Kjært barn har mange navn sies det. Og kjære kaker har mange oppskrifter. Er ikke det fint? Hvordan en grunnoppskrift kan utvikle seg, så hver familie får sin helst spesielle vri, på en tilsynelatende kjedelig og brun kake? Noen hemmeligheter er det verd å ta vare på. De skaper tradisjoner, samhørighet og ikke minst glede.

Men noen ganger finnes det glede i å dele en hemmelighet også. Så den kan vokse, inspirere og bety noe for mange.

Brune pinner. Et litt kjedelig navn kanskje? Men navnet skjemmer ingen. For disse kakene er smaksrike, krydret med sjokolade, vanilje og kanel. Den sprø overflaten er drysset med deilig perlesukker, og søt sirup gir dem et akkurat passe seigt indre.

Her er min til nå «hemmelige» oppskrift på julens brune pinner. Håper du liker dem? Og kanskje du gjør din lille vri med dem? Kanskje et dryss med hakkede mandler? Kanskje du ikke vil ha sjokoladesmak? Og bare la kanel og vanilje gi smak? Det er helt opp til deg

DETTE TRENGER DU

Av denne oppskriften pleier jeg å få ca 60 kaker.

180 g sukker

200 g smør

1 eggeplomme

2 ss lys sirup

300 g hvetemel

3 ss bake kakao

1 ts kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

1 eggehvitte

perlesukker

FREMGANGSMÅTE

Begynn med å kjøre sukker og smør hvitt i en kjøkkenmaskin, gjerne med K-spade.

Tilsett eggeplommen, deretter sirup, og rør det hele godt sammen.

Bland alt det tørre, og tilsett i deigen.

Bland alt godt sammen på middels hastighet.

Dekk deigen med plastfolie og sett den i kjøleskap i minst 30 min.

Dekk to stekebrett med bakepapir. Forvarm ovnen til 180*C, over- og undervarme.

Del deigen inn i fire emner som du former til pølser.

Legg to pølser på hvert brett og trykk dem flate, ca 1 cm.

Brune pinner klar til å stekes

Pensle med eggehvite og strø over perlesukker.

Stek ett brett av gangen i 10 min. Skjær pølsene på skrå med en gang du har tatt dem ut av ovnen. La de avkjøles i noen minutter før du forsiktig løfter de over på en rist hvor de får avkjøle seg helt.

Kakene trives best i en tett kakeboks, hvor de holder seg i flere uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.