Bli lykkelig med fiskesuppe

Bli lykkelig med fiskesuppe

Visste du at folkeslag med høyt inntak av fisk er mindre deprimert? Forskere tror at dette har å gjøre med omega-3 fettsyrene og selve fiskeproteinet.

Denne fiskesuppen er litt orientalsk i smak. Full a vitaminer, spesielt en boost med vitamin D, mineraler og sunne fettsyrer som gjør både kropp og sinn lykkelig.

Dette trenger du

1 ss olivenolje

1 rødløk, finhakket

2-3 fedd hvitløk

1 rød chilli, finhakket (fjern frøene og frøstengelen hvis du ikke vil ha suppen så sterk)

1/2 rød paprika

1/2 gul paprika, finhakket

2 stilker stilkselleri, hakket

2 vårløk, hakket

1 liter fiskebuljong

2 bokser kokosmelk (eller så går du all in med fløte i stedet)

10 sherry tomater

Du kan fremheve tomatsmaken ved å tilsette en boks med knuste tomater

200 g fersk laks eller ørret

200 g seifilet

100 g fiskepudding

400 g rensede scampi

Friske blåskjell (hvis du finner det)

1/2 potte frisk koriander

1-2 ss soyasaus

Saften fra 1/2 lime

1 ss spisskummin (cumin)

Pepper

Smak til med salt

Slik gjør du

Hvis du har fått tak i ferske blåskjell, koker du disse først i en egen kjele. Vask og skrubb skjellene godt. Fjern alle som har åpnet seg. Kok skjellene i hvitvin i ca 5 min. Sjyen skal du tilsette i suppen, så ikke kast den. Jeg pleier å sile sjyen gjennom en sikt for å bli kvitt smårusk og rask.

La olivenoljen bli varm i gryta før du tilsetter løk og hvitløk. La det surre til løken blir myk. Ikke for høy varme, for du vil ikke at hvitløken skal bli brent. Rør stadig. Tilsett paprika, stilkselleri og vårløk. La det surre litt før du tilsetter soyasaus, spisskummin, pepper, kraft og sjy, eventuelt knuste tomater hvis du ønsker å fremheve tomatsmaken, kokosmelk og limesaft.

Kok opp før du legger i fiskebitene. La det småsurre ca 10-15 min. Tilsett scampi (eventuellt også blåskjell). Varm opp suppen igjen, men nå skal den ikke koke.

Server med ferskt brød. Dryss litt persille over suppen i det du serverer den.

Nyt med gode venner og kanskje et glass hvitvin.

Fersk ciabatta smaker nydelig ved siden av. Oppskrift finner du HER

Her er jeg på FACEBOOK og INSTAGRAM På Snapchat: lykkeligdep

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lukk meny